ГПУ перевірить офшори Арбузова

Читать на русском
Генеральна прокуратура України звернулася до компетентних органів Великобританії для отримання повної інформації щодо двох офшорів, близьких до екс-очільника НБУ Сергія Арбузова.

Слідчі ГПУ отримали дозвіл суду для звернення до компетентних органів Сполученого Королівства та Британських Віргінських островів із запитом про надання інформації щодо двох компаній, які проходять у справі про незаконне збагачення екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова.

Про це свідчать постанови Печерського райсуду Києва від 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

Як Захарченко, Арбузов і Клюєв заробляли на УкраїніЗгідно з даними прокуратури, зараз на банківських рахунках «сім'ї» в різних державах заморожено 104 млн доларів США, 122 млн швейцарських франків і 22 млн євро.

Слідство хоче отримати дані про засновників, бенефіціарів, уповноважених осіб, зразки їхніх підписів, печаток, копії заяв, довіреностей та інших документів, що мають стосунок до створення та функціонування компаній Neoform Універсальний LPP і Reamex Invest S. A. за весь період їхньої діяльності.

«Слідство встановило, що за період перебування на зазначених посадах Арбузов відкрив 15 рахунків у чотирьох банках. Загальний обсяг надходжень на його рахунки склав 41,23 мільйона гривень, 156 тисяч євро та 177 тисяч доларів. Це не відповідає обсягам задекларованих Арбузовим доходів», – йдеться в повідомленні.

У ньому також вказується, що Арбузов підтримує тісні зв'язки з матір'ю, братом і дружиною: за даними слідства, загальний обсяг надходжень на рахунки матері – 4,79 млн грн, $40 тис. і EUR37 тис., брата – 64,07 млн грн, $230 тис., дружини – 480 млн грн і $41,01 млн.

Нагадаємо, 23 грудня Печерський районний суд заарештував кошти на рахунках колишнього першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова за клопотанням Генеральної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: