Російський кредит Януковича: що означає для України рішення Лондонського суду

Читать на русском
Олег Устенкоексперт у сфері економіки

Рівень невизначеності в цій справі як зберігався, так і зберігається, тому поки рано говорити про перемогу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, оцінюючи рішення Лондонського суду, який відмовив Росії у виплатах за «боргом Януковича»]

«Заборгованість розрахована так, що Україна має заплатити близько 3,5 мільярдів доларів, з яких 3 мільярди – повернення євробондів із розрахунку 150 мільйонів доларів за кожен рік, тобто аналог відсотків. Додатково потрібно покрити витрати за судовими позовами. Вийшли на суму 3,5 мільярди, яку Україна має повернути», – пояснив Устенко.

Експерт уточнив, що рішення для України позитивне в часових рамках.

Експерт пояснив, чому Україні доведеться виплатити РФ «борг Януковича»Економічний експерт поділився міркуваннями щодо того, що Україна згодна на переговори з РФ із приводу повернення «боргу Януковича».

При цьому економіст зазначив, що цей поточний судовий результат собі в актив можуть записати Мінфін і Мін'юст.

«Що більше й довше ми зволікаємо з виплатами, то краще для нас. Правильна стратегія для України – затягувати час, що, загалом, ми й робимо. Але поки що це не перемога», – констатував він.

«Рішення проміжне. Ми чекаємо другої половини січня 2018 року, коли буде рішення Апеляційного суду. Рішення суду на поточний момент – лише перша частина. Друга частина – щодо розрахунку суми, яку Україна має повернути», – резюмував Олег Устенко.

Відзначимо, раніше Україна відмовлялася виплачувати борг Росії, а президент Петро Порошенко заявив, що вважає кредит на 3 мільярди доларів хабарем Януковичу від Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: