Захист Януковича вимагає допитати європейських лідерів

Читать на русском
Адвокати екс-президента Віктора Януковича наполягають на допиті європейських лідерів, які разом із ним підписували угоду з опозицією під час подій Майдану в лютому 2014 року.
фото: Юрліга

Адвокати екс-президента Віктора Януковича наполягають на допиті європейських лідерів, які разом із ним підписували угоду з опозицією під час подій Майдану в лютому 2014 року.

Відповідне клопотання захист Януковича подав до Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу адвокатського об'єднання АВЕР ЛЕКС.

За словами представників захисту, екс-голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, керівник департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє та голова МЗС Польщі Радослав Сікорський підписували разом з Януковичем угоду з опозицією під час подій Майдану в лютому 2014 року.

«Необхідно їх допитати й з'ясувати, чи не діяли європейські гаранти Угоди в змові з лідерами опозиції під час здійснення державного перевороту в Україні в лютому 2014 року», – заявив адвокат Віталій Сердюк.

За його словами, 22 лютого Янукович надсилав їм листи з проханнями втрутитися «для відновлення конституційного порядку в Україні, забезпечення законності, миру, правопорядку й захисту громадян України від свавілля, насильства, відкритого терору та переслідувань за політичними ознаками».

«Умови угоди й листи Віктора Януковича про їх виконання – все це повністю проігноровано як опозицією, так і європейськими лідерами, які гарантували цю угоду. Значить, потрібно з'ясувати, чому так сталося і хто дійсно винен у тих трагічних подіях, що стали наслідком силового захоплення влади в Україні», – заявив адвокат Януковича.

Нагадаємо, 3 серпня стало відомо, що суд у справі про держзраду Януковича допитає екс-представника України в ООН Юрія Сергєєва, який бачив, як постпред РФ Чуркін демонстрував лист Януковича до Путіна з проханням ввести в Україну російські війська.

2 серпня Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним виведення резиденції «Межигір'я» з державної власності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: