Зведення штабу АТО 9 серпня: майже 30 обстрілів, є загиблі й поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за восьме серпня.

Російсько-окупаційні війська 8 серпня 28 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого троє українських військових загинули, ще дев'ятеро – отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Загалом за минулу добу бойовики 28 разів порушили перемир'я. 3 українських військових загинули, ще 8 – отримали поранення, один – бойову травму», – йдеться в повідомленні.

На маріупольському напрямку близько 18:00 внаслідок мінометного обстрілу українських укріплень поблизу Широкиного отримав поранення один наш військовий. А в результаті ворожої провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного один український захисник загинув. Також наприкінці доби під мінометний вогонь бойовиків потрапили наші позиції у районі Талаківки та Красногорівки. А з озброєння БМП терористи двічі били по українських захисниках у Чермалику.

На луганському напрямку неподалік Новотошківського бойовики застосовували міномет калібру 120 мм, а українські укріплення в районі Золотого, Троїцького та Новозванівки обстрілювали з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою ще один український боєць отримав поранення.

На донецькому напрямку напружена ситуація й надалі зберігається на околицях Авдіївки та на шахті «Бутівка». Тут увечері бандити активно застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

«Практично на кожен обстріл з боку незаконних збройних формувань наші бійці відкривали щільний вогонь на ураження. Наразі втрати ворога уточнюються», – додали в штабі.

Нагадаємо, в ЗСУ попередили, що підведуть до лінії розмежування важке озброєння.

Раніше бойовики поблизу Попасної обстріляли пожежних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: