ОБСЄ фіксує чергове зростання обстрілів на Донбасі

Читать на русском
Перший заступник голови ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що число порушень режиму припинення вогню на Донбасі за тиждень істотно збільшилося.

Перший заступник голови ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що число порушень режиму припинення вогню на Донбасі за тиждень істотно збільшилося.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Режим припинення вогню не покращився за останній тиждень. За останній тиждень СММ зафіксувала збільшення на 55% кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з минулим тижнем. Найбільш порушена цією тенденцією територія між Первомайському і Попасній де сталося 20% із зазначених порушень режиму припинення вогню», - заявив Хуг в понеділок журналістам в непідконтрольному Києву Луганську.

Він зазначив, що сторони конфлікту на Донбасі під час обстрілу використовують заборонене мінськими домовленостями озброєння.

Карта АТО: ситуація на сході України на 7 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 7 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«СММ зафіксувала понад 550 випадків використання важкого озброєння і озброєння забороненого мінськими домовленостями. Сюди входять танки, міномети і артилерія», - сказав заступник голови місії.

«Ескалація ситуації і ті порушення режиму припинення вогню, які мають місце між Попасною і Первомайськом і в інших чотирьох гарячих точках, мають вплив на цивільне населення», - додав Хуг.

Раніше на Донецькій фільтрувальній станції обстріляли патруль ОБСЄ.

Також в ОБСЄ розповіли про істотне збільшення кількості постраждалих мирних жителів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: