За місяць бойовики отримали від РФ 600 тонн боєприпасів, 4 танки та 7 РСЗВ – Марчук

Читать на русском
Бойовики на Донбасі в липні 2017 року отримали з території Росії 4 танки, 7 бойових бронемашин, 4 артилерійські системи та 7 реактивних систем залпового вогню.

Бойовики на Донбасі в липні 2017 року отримали з території Росії 4 танки, 7 бойових бронемашин, 4 артилерійських системи та 7 реактивних систем залпового вогню.

Такі дані станом на 2 серпня оприлюднив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Євген Марчук у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Подаю маленький фрагмент з офіційних матеріалів, які українська сторона щоразу оприлюднює під час засідань робочої групи з питань безпеки в Мінську», – написав він.

За даними української сторони, за попередній місяць на захоплені бойовиками території України надійшли також 19 вагонів і 10 вантажівок із боєприпасами (близько 600 тонн), до 8 авто, 103 цистерни та 4 бензовози з паливом (близько 6130 тонн).

Гроші на армію: чи отримає Україна нові танки «Оплот»Журналіст Денис Попович розповів, чому українська армія найближчим часом навряд чи отримає обіцяні Петром Порошенком танки «Оплот».

Крім того, в липні зафіксовано 44 випадки використання бойовиками безпілотників для розвідки території України та 4 випадки застосування розвідувальної російської авіації. З початку року російський транспорт 157 разів незаконно перетинав український кордон (104 рази – поїзди, 53 рази – колони військової та автомобільної техніки), із них у липні – 18 (менше було лише в червні – 14).

За словами Марчука, таку інформацію чують як російська сторона, так і голова місії ОБСЄ в Україні.

«Російська сторона завжди заперечує, заявляючи, що це непідтверджені дані, тобто, щоб ми показали, з якої точки і в який час доби велася зйомка. А далі – справа техніки виявити та встановити, хто це міг робити, чи виявити точне місцеперебування прихованої камери», – зазначив він.

«Кому треба, в тому числі й за межами України, бачать те, що треба. І точний (до хвилин) час, і навіть GPS-координати», – додав Марчук.

Також зазначимо, за словами начальника Генерального штабу Віктора Муженка, військові підрозділи Росії на території Білорусі формують угруповання, що має наступальний характер.

Також Муженко зазначив, що на території окупованого Криму РФ удвічі збільшила угруповання збройних сил і вп'ятеро – кількість озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: