Стало відомо, які питання сьогодні обговорювалися в рамках засідання ТГК в Мінську

Читать на русском
Українська сторона в рамках засідання ТКГ в Мінську продовжила наполягати на невизнанні документів окремих районів Донецької та Луганської областей.

Українська сторона в рамках засідання ТКГ в Мінську продовжила наполягати на невизнанні документів окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це написала в середу 19 липня прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Також обговорювалися питання про відмову від захоплення українських підприємств, забезпечення роботи спостерігачів СММ ОБСЄ, звільнення заручників, демілітаризації Дебальцевого і розслідуванні загибелі малазійського Боїнга рейсу MH17.

У рамках мінських переговорів триває узгодження списку заручниківВ економічній підгрупі ТКГ продовжили роботу по забезпеченню життєдіяльності інфраструктури Донбасу.

«У рамках підгрупи з безпеки українська сторона в черговий раз поставила питання повернення до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року і демілітаризації Дебальцевого», - повідомила Оліфер.

Крім того, за її словами, окремо українська сторона висловила надію на те, що найближчим часом буде завершено розслідування загибелі малазійського Боїнга 18 липня 2014 року і покарані винні.

Також піднімалося питання безпеки співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. «На території ОРДЛО патрулі СММ знову і знову стикаються з агресією і погрозами в свою адресу. Залишаються безкарними винні в загибелі представника місії в квітні 2017 року. Ми вимагаємо знайти і покарати причетних до цієї трагедії. Ми наполягаємо на допуску СММ на свю територію ОРДЛО, зокрема, до всієї лінії українсько-російського кордону. Розцінюємо недопуск і насильство по відношенню до СММ ОБСЄ як цілеспрямовані зусилля з примусу місії до припинення своєї діяльності в ОРДЛО», - написала Д.Оліфер.

У засіданні гуманітарної підгрупи, за словами Оліфер, взяла участь уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

Раніше стало відомо, що «ДНР» і «ЛНР» підтвердили дані про утримуваних українських заручників.

А в ОРДЛО до сих пір не дають інформацію про долю журналіста Асєєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: