Муженко розповів про наступальне угруповання російських військ у Білорусі

Читать на русском
Військові підрозділи Збройних сил Росії, які розгортають на території Білорусі, формують угруповання, що має наступальний характер.

Військові підрозділи Збройних сил Росії, які розгортають на території Білорусі, формують угруповання, що має наступальний характер.

Про це заявив начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України, генерал армії Віктор Муженко в інтерв'ю ЛІГА.net, передає «Слово і Діло».

«Перше та основне: створення військового угруповання на території Білорусі має наступальний характер», – сказав Муженко.

За його словами, Росія під виглядом військових навчань «Захід-2017» може створити на території Білорусі передові військові бази, що дасть можливість оперативно сформувати боєздатне військове угруповання.

Муженко назвав чисельність російських військових на території УкраїниЗа його словами, досі залишається велика загроза розгортання РФ повномасштабних військових дій.

Крім того, генерал піддав сумніву офіційні цифри про кількість росіян, які візьмуть участь у військових навчаннях у Білорусі.

«Реально, я думаю, це угруповання буде значно більшим. За принципом «іхтамнєт», – повідомив очільник Генштабу.

Раніше в Генштабі підрахували, що з початку проведення АТО на Донбасі загинули 467 військовослужбовців Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Також, за словами Муженка, на території окупованого Криму Російська Федерація вдвічі збільшила угруповання збройних сил і вп'ятеро – кількість озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: