Я знайду шлях додому та маю намір оскаржувати позбавлення громадянства – Саакашвілі

Читать на русском
Екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що не має наміру просити про захист Сполучені Штати й збирається за будь-яку ціну повернутися в Україну.

Екс-голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що не має наміру просити про захист Сполучені Штати й збирається за будь-яку ціну повернутися в Україну.

Про це він повідомив під час скайп-включення з Вашингтона 1 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Повернення на батьківщину: чи екстрадуватимуть Саакашвілі до ГрузіїПолітолог розповів, наскільки ймовірною є екстрадиція Міхеіла Саакашвілі до Грузії та що означає запит грузинської влади про його видачу.

«Я знайду шлях додому, мені потрібно повернутися додому. Я не збираюся користуватися захистом Сполучених Штатів чи будь-якої іншої країни. Я збираюся повернутися в Україну», – заявив він.

Разом із тим Саакашвілі не уточнив, коли планує приїхати в Україну. «Коли я повернуся?- Про дату повернення я повідомлю публічно», – зазначив Саакашвілі.

Крім того, він заявив, що має намір оскаржити позбавлення громадянства в українських судах. «Нехай він (президент України Петро Порошенко – ред.) надасть мені право відстояти свої права в суді», – наголосив Саакашвілі.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року Державна міграційна служба України повідомила, що президент України Петро Порошенко видав указ про позбавлення українського громадянства Саакашвілі через неправдиві дані, які той вказав при отриманні громадянства.

Відзначимо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Міхеіл Саакашвілі має довести в суді правомірність отримання ним українського паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: