Аваков пропонує Саакашвілі йти до суду

Читать на русском
Аваков вважає, що Саакашвілі має в суді довести правомірність набуття ним українського паспорта, а Верховна Рада — уточнити процедуру отримання громадянства.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Міхеіл Саакашвілі має в суді довести правомірність набуття ним українського паспорта, а Верховна Рада – уточнити процедуру отримання громадянства.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Я буду радий, якщо Саакашвілі, зібравши всі формальні юридичні аргументи, в суді доведе правомірність свого володіння українським паспортом, розвінчавши всі претензії», – заявив Аваков.

Дав і забрав: головний меседж Банкової опонентам, перспективи Саакашвілі та ризики для АППолітичний експерт розповів, як фактор українського громадянства може вплинути на політичні процеси.

«І не те щоб мені він подобався чи я його, скаженого, полюбив – ні. Просто це гарно й правильно, коли працюватиме цей демократичний правовий інститут оскарження рішень. Незалежно, хто кому подобається і які в кого політичні погляди й цілі», – пояснив він.

Водночас міністр зазначив: «Восени, з початком роботи парламенту, потрібно негайно вносити корективи до українського законодавства – більш чітко, жорстко й недвозначно прописавши процедури надання та позбавлення громадянства, непохитні права громадян України – незалежно від будь-чиєї волі в самій Україні та за її межами».

«Щоб не виникало ані казусів Саакашвілі, ані кремлівських мрійників, які потирають рученята, ваблячи червоними корочками замість наших красенів із тризубом!», – додав Аваков.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі заявив, що його позбавили українського громадянства через документ, який є фальшивим. Також він вважає, що на рішення Порошенка вплинув мільярдер Рінат Ахметов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: