В Україні за півроку позбавили волі 121 корупціонера

Читать на русском
За першу половину 2017 року українські суди засудили до позбавлення волі за корупційні злочини 121 людину, 77 – виправдали.

За першу половину 2017 року українські суди засудили до позбавлення волі за корупційні злочини 121 людину, 77 – виправдали.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на статистичну інформацію, отриману у Верховному суді України, передає «Слово і Діло».

Відповідно до неї, в січні-червні 2017 року до судів надійшло 4444 справи про корупційні злочини, розглянуті були 2063.

За скоєння корупційних злочинів притягнуті до кримінальної відповідальності 469 особи, до адміністративної – 903.

При цьому до позбавлення волі засуджена 121 особа, виправдані – 77, закриті провадження проти 110. Ще 4 злочинці були засуджені до громадських робіт, 12 – до арешту, 265 – до штрафу. Щодо 102 засуджених осіб були ухвалені рішення звільнити їх від відбування покарання.

Вірус корупції в МВС: Троян і безліч фейківГучний обшук у заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна і подальший розвиток подій показали, що війна між командами Порошенка й Авакова триває – хоча поки що їм і вдалося домовитись.

Крім того, до 25 корупціонерів суд застосував конфіскацію, до 14 – спецконфіскацію.

Найбільша кількість рішень щодо позбавлення волі для корупціонерів винесена судами в Києві – 18 вироків, а у Хмельницькій, Рівненській, Житомирській і Закарпатській областях – жодного. Найбільше виправдувальних вироків винесено в Кіровоградській області – 12.

Серед засуджених найбільше співробітників поліції та Міністерства внутрішніх справ (58) і військовослужбовців (44).

Крім того, за корупцію не засуджений жоден суддя, працівник Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з запобігання корупції, з працівників апарату судів засудили лише одну людину.

Як повідомлялося, правоохоронці 1 серпня затримали прокурора за підозрою в отриманні хабара в розмірі 5 тисяч доларів.

Також САП оголосила підозру в сприянні отримання хабара керівнику антикорупційного відділу прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: