Проти керівників ГО «Центр протидії корупції» порушили кримінальне провадження

Читать на русском
Слідче управління ДФС Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації Центр протидії корупції.

Слідче управління Державної фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції».

Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси ЦПК, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Центру протидії корупції.

«Слідче управління фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції», – зазначається в повідомленні.

Як з’ясувалося, слідство триває два місяці – з 9 червня 2017 року.

Подружжя працівників ДФС Полтавщини придбало квартиру за більш ніж 700 тисячЧоловік і дружина, які працюють у Держфіскальній службі Полтавської області, витратилися на нову квартиру в обласному центрі.

«За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у місті Києві за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО «Центр протидії корупції» внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081», – йдеться в документі, який є в розпорядженні ЦПК.

Адвокатка та член правління ЦПК Олена Щербан зауважила, що ані статті Кримінального кодексу, ані підстави для порушення кримінальної справи, ані суть претензій до ЦПК представники ДФС не повідомили.

У Центрі протидії корупції назвали порушення кримінального провадження податковою поліцією «тиском на організацію й активізацією спроб заблокувати її роботу».

Також раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що оскаржить рішення про його перевірку ДФС і подасть заяву про злочин.

Раніше в депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула знайшли несплачених податків на 19,6 мільйона гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: