САП оголосила підозру в сприянні отримання хабара керівнику антикорупційного відділу прокуратури

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро разом із САП оголосили підозру в пособництві отриманню хабара начальнику антикорупційного відділу прокуратури Донецької області.
фото: УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро разом із САП оголосили підозру в пособництві отриманню хабара начальнику антикорупційного відділу прокуратури Донецької області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку САП у Facebook.

«За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективи НАБУ 3.08.2017 повідомили про підозру в скоєнні злочину за частиною 5 статті 27 і частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (пособництво в отриманні неправомірної вигоди) начальнику відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Донецької області», – розповіли в САП.

Підозру оголосили після досудового розслідування в справі про отримання хабара в розмірі 10 тисяч доларів начальником іншого відділу обласної прокуратури за повернення арештованого в кримінальному провадженні майна на 4,8 мільйона російських рублів.

«За версією слідства, замість виконання своїх прямих функціональних обов'язків щодо запобігання корупції в Донецькій області зазначена особа брала активну участь і сприяла скоєнню прокурором-колегою тяжкого корупційного злочину», – додали в САП.

Санкція статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією та позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років.

Нагадаємо, 4 серпня САП попросила суд стягнути на користь держави заставу за депутата Максима Полякова за його відмову носити електронний браслет, як постановив суд, але Солом'янський райсуд Києва переніс розгляд питання на 8 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: