Американська компанія інвестує 100 мільйонів доларів у розвиток видобутку золота на Закарпатті

Читать на русском
Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку золотий і золото-поліметалічної руди на Закарпатті.

Американська компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку золота і золото-поліметалічної руди на Закарпатті, в який планує інвестувати близько 100 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Держгеокадастр, пише «Слово і Діло».

«Не дивлячись на військову ситуацію в нашій державі, інвестор згоден інвестувати приватний капітал, довести проект до конкуренції зі світовими аналогами і дати старт в терміни, обумовлені ліцензійними умовами», - йдеться в повідомленні.

Як змінилися обсяги іноземних інвестицій в Україну за три роки?У недавньому звіті Державна служба статистики оприлюднила дані щодо іноземних інвестицій: «Слово і Діло» відстежило, як змінювалися обсяги іноземних вкладень в економіку України.

Як зазначає керівник Держгеонадр Микола Бояркін, Україна розраховує на запуск ще 2-3 юніорських компаній.

«За умови успішної реалізації проекту, ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 юніорських компаній, які повинні стати вагомими конкурентами аналогічних проектів Канади, Австралії, Африки. Це один з тих вкрай важливих якірних проектів, до реалізації якого Служба йшла не один місяць. Одна з наших завдань - це включення його до переліку базових на рівні інвестиційних проектів країни», - вважає він.

Компанія планує розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання. Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника - обсяг видобутку досягав 120 тис тонн на рік.

Нагадаємо, 17 липня у Вінниці пограбували ювелірний магазин.

А Канада виділила $ 13 мільйонів на підтримку зони вільної торгівлі з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: