Інвестиції в агросектор з початку року зросли майже на 60%

Читать на русском
Загальний обсяг капінвестицій, освоєних в аграрному секторі економіки в січні-березні 2017 року, склав 10,9 мільярда гривень.

Обсяг капітальних інвестицій в сільське господарство України в січні-березні поточного року склав 10,9 млрд гривень, що на 57,9% більше показника за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру Інститут аграрної економіки з посиланням на дані Держстату, передає «Слово і Діло».

Гройсман розповів, коли призначать нового аграрного міністраПрем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нова кандидатура на посаду міністра аграрної політики буде запропонована після проведення консультацій з коаліцією.

«Загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних в аграрному секторі економіки в січні-березні 2017 року, склав 10,9 млрд гривень. Це на 4 млрд гривень, або 57,9%, більше в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року», - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що за цей період також зросла частка аграрного сектора у загальному обсязі інвестицій в економіку України - до 16,8% з 13,5%.

За прогнозами, якщо в 2017 році не виникне форс-мажорних обставин, то обсяг інвестицій в агросектор України становитиме понад 75 млрд гривень, тоді як в минулому році цей показник дорівнював 49,7 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що Україна майже на 40% наростила аграрний експорт.

Нагадаємо, Європарламент збільшив квоти на ряд сільгосптоварів з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: