Порошенко підписав закон про іноземні інвестиції

Читать на русском
Цим документом спрощується порядок працевлаштування іноземних працівників. Також закон дозволяє іноземним інвесторам отримати посвідку на проживання в Україні.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій», який був ухвалений Верховною Радою 23 травня

Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента, передає «Слово і Діло».

Як змінилися обсяги іноземних інвестицій в Україну за три роки?У недавньому звіті Державна служба статистики оприлюднила дані щодо іноземних інвестицій: «Слово і Діло» відстежило, як змінювалися обсяги іноземних вкладень в економіку України.

Законом вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та законів України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», «Про зайнятість населення», «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», якими вдосконалюється порядок видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні та надання дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства.

«Впровадження норм Закону в цілому призведе до позитивних наслідків по створенню привабливих інвестиційних умов для іноземних інвесторів, за рахунок спрощення порядку працевлаштування іноземних працівників, надання права отримувати посвідку на проживання в Україні іноземним інвесторам, які мають істотну участь в українських підприємствах, але не працевлаштовані в них для контролю за діяльністю таких підприємств», - йдеться в повідомленні.

Закон вступає в силу через три місяці з дня його опублікування.

Як відомо, Порошенко схвалив дозвіл іноземним інвесторам отримувати посвідку на проживання в Україні.

Раніше, Порошенко обговорив з міністром торгівлі США питання активізації інвестицій.

Нагадаємо, НБУ послабив обмеження для інвестицій українського бізнесу за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: