Боротьба триває: до кінця року в Києві демонтують 1200 МАФів

Читать на русском
У Києві величезна кількість МАФів розташовані незаконно, нелегально підключаються до міських мереж, нічого не сплачують у бюджет.

Київська адміністрація має намір демонтувати 1200 незаконних МАФів до кінця року.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю телеканалу «Київ», повідомляє прес-служба політика, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв розробити єдиний стандарт вигляду МАФівСказано 30 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Цього року ми вже прибрали більше тисячі незаконних споруд, і нам також потрібно прибрати ще близько 1200 незаконних кіосків. Поступово ми наводимо лад з незаконним розміщенням тимчасових споруд, і люди бачать, що там, де раніше стояли МАФи, тепер – відкритий простір, парки та сквери», - сказав Кличко.

За його словами, місто не тисне на малий бізнес, а навпаки «усіляко підтримує підприємців», але вони мають працювати легально.

«Будь ласка, беріть в оренду приміщення, працюйте офіційно. І я впевнений, що поступово перебрати на себе функцію МАФів мають торгівельні центри, які надають приміщення підприємцям, як це відбувається в усіх цивілізованих країнах», - відзначив Кличко.

Він додав, що у Києві величезна кількість МАФів розташовані незаконно, нелегально підключаються до міських мереж, нічого не сплачують у бюджет.

«Наше завдання, як міської влади, зробити так, щоб нелегальних МАФів у Києві не було, а легальні надавали якісні послуги», - підсумував міський голова.

Нагадаємо, у Києві затримали 6 людей через демонтаж МАФів на «Лісовій».

А 25 квітня 2016 року Віталій Кличко, виступаючи на засіданні Антикорупційної ради, запевнив, що алкоголь у МАФах не продаватиметься і виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: