У Києві через спеку рівень забруднення повітря в кілька разів перевищив норму

Читать на русском
У столиці внаслідок сильної спеки рівень забруднення повітря в кілька разів перевищував норму.

У Києві через спеку рівень забруднення атмосферного повітря в декілька разів збільшився в місцях великого скупчення людей та транспорту.

Про це повідомив в. о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак, передає «Слово і Діло».

Спекотний серпень: як уберегтися за екстремально високих температурЗа вікном уже зранку майже +30, а вдень на вулиці столиці взагалі не хочеться потикати носа, адже стовпчик термометра подекуди перевищує 35 градусів. Зібрали для вас кілька простих порад щодо того, як поводитися за такої екстремальної спеки.

За його словами, збільшення рівня забруднення зафіксовано в районі Бессарабської площі, Московської площі, Оболонського проспекту, вулиці Попудренка.

«На сьогодні ми спостерігаємо в деяких точках збільшення рівня забруднюючих речовин: пилу, окису вуглецю, діоксиду азоту та формальдегіду. Ми фіксуємо надлишок формальдегіду в п'ять разів, а діоксиду азоту – в 4,5 раза. Такі показники ми фіксуємо в районі Бессарабської площі, Московської площі, Оболонського проспекту, вулиці Попудренкоа. Крім того, ми проводимо дослідження в паркових зонах – рівень забруднення в цих місцях не зафіксований», – сказав він.

Раніше синоптики розповіли українцям, якою буде погода в останній місяць літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: