Столтенберг назвав відносини НАТО з РФ найскладнішими з часів холодної війни

Читать на русском
На думку генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, нинішні відносини між Росією та НАТО переживають не найкращу фазу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відносини Альянсу з Росією перебувають у найбільш складній фазі з часів холодної війни.

Про це він розповів телеканалу CNN, передає «Слово і Діло».

Зарплати як у НАТО: скільки можуть отримувати українські військовіЯкщо вимога секретаря РНБО Турчинова буде виконана, то зарплати українських військових різко зростуть і рядовий отримуватиме більше, ніж нині отримує полковник, розповідає Денис Попович.

«Я думаю, правильно говорити, що відносини НАТО з РФ зараз у найскладнішій фазі з моменту завершення холодної війни», – сказав Столтенберг.

При цьому він розкритикував РФ за анексію Криму та дестабілізацію на сході України.

Проте Столтенберг запевнив, що діалог із Росією все ж можливий.

«Якщо ми будемо сильними ... то зможемо проводити політичний діалог з РФ, щоб уникнути ескалації й нової холодної війни», – заявив він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росії та Білорусі слід дотримуватися норм міжнародного права й принципу відкритості через підготовку до військових навчань «Захід-2017».

Раніше експерт із питань державної безпеки розповів «Слову і Ділу» про реальні перспективи приведення українського сектора оборони та його фінансування у відповідність до стандартів НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: