НАТО та РФ мають фундаментальні розбіжності щодо України – Столтенберг

Читать на русском
Столтенберг заявив, що стосовно ситуації в Україні союзники з НАТО і Росія продовжують мати фундаментальні розбіжності.

У Брюсселі на засіданні Ради Росія-НАТО обговорювали три ключових питання: ситуацію в Україні, Афганістані та прозорість і зменшення ризиків.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Діалог може бути складним, але він має важливе значення, й у часи напруженості, такі як зараз, особливо важливо залишати канали комунікації відкритими», – сказав Столтенберг.

Столтенберг: Україні потрібні герої – на війні, в парламенті, в суспільствіВ Україні час героїв, і зараз вони необхідні більше, ніж будь-коли - в парламенті, в бізнесі і громадянському суспільстві.

Він зазначив, що стосовно ситуації в Україні НАТО і Росія мають фундаментальні розбіжності.

«Кримське питання та конфлікт на сході України залишаються точками незгоди, важка зброя досі не виведена із зони конфлікту. Мінські угоди дають найкращі шанси для вирішення конфлікту, але вони мають бути реалізовані, а спостерігачам ОБСЄ необхідно дати можливість безперешкодно діяти», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, під час візиту до Києва Столтенберг назвав основні напрямки підтримки України Альянсом, а також зазначив, що Київ постійно брав участь у місіях блоку.

Також він пояснив заступнику голови «Народного фронту» Сергію Пашинському, що Альянс не надав Україні зброю через те, що не ухвалює таких рішень – вони ухвалюються країнами-учасницями окремо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: