Новий голова Держприкордонслужби Цигикал окреслив першочергові завдання

Читать на русском
Новий керівник Петро Цигикал назвав першочергові завдання відомства: східний кордон, корупція, злочинність.

Новопризначений очільник Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Петро Цигикал 1 серпня приступив до виконання службових обов'язків і визначив першочергові завдання.

Про це повідомляє прес-центр відомства, передає «Слово і Діло».

Лукашенко обговорить із Порошенком конфлікт на Донбасі та прикордонне співробітництвоПід час свого візиту в Україну 20-21 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко планує обговорити з президентом Петром Порошенком конфлікт на Донбасі і питання економічного та прикордонного співробітництва.

«Приступив до виконання службових обов'язків на посаді голови Державної прикордонної служби України. Попереду в нас із вами багато роботи», – зазначив він.

Згідно з текстом, в першу чергу Цигикал планує перевірити прикордонні підрозділи на сході країни.

«З урахуванням часткової зміни тактики російсько-терористичних військ на Сході нашої країни необхідно перевірити готовність прикордонних підрозділів до дій та уточнити поточні завдання», – зазначив очільник відомства.

Також він наголосив на неприпустимості будь-яких корупційних проявів.

«Окремої уваги потребує протидія корупційним проявам, які є категорично неприйнятними в правоохоронній структурі країни, що відчуває гібридну агресію з боку Росії», – сказав керівник Держприкордонслужби.

На інших ділянках кордону в першу чергу він планує зосередитися на підвищенні ефективності протидії організованим злочинним угрупованням. Для цього Петро Цигикал наголосив на необхідності нарощування щільності охорони кордону за рахунок раціонального використання сил і засобів, а також підвищення рівня взаємодії з правоохоронними органами та колегами із сусідніх країн.

Прикордонникам підвищили плату за участь в АТОЗа словами спікера ГПС, таким чином ліквідовано диспропорцію у виплаті коштів за участь в АТО між військовослужбовцями ЗС України та Держприкордонслужби.

Крім того, голова Держприкордонслужби запросив всіх до конструктивного та ефективного діалогу.

«Упевнений, що лише об'єднавши зусилля, ми зможемо подолати всі негативні явища на кордоні й відновити територіальну цілісність нашої держави», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура розслідує факт розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час будівництва українсько-російського державного кордону.

Нагадаємо, за повідомленням Держприкордонслужби, .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: