Лукашенко обговорить із Порошенком конфлікт на Донбасі та прикордонне співробітництво

Читать на русском
Під час свого візиту в Україну 20-21 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко планує обговорити з президентом Петром Порошенком конфлікт на Донбасі і питання економічного та прикордонного співробітництва.
фото: president.gov.by

Під час свого візиту в Україну 20-21 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко планує обговорити з Петром Порошенком конфлікт на Донбасі й питання економічного та прикордонного співробітництва.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента Білорусі.

Під час візиту плануються його переговори з Порошенком у форматі «один на один» та в розширеному складі. Глави держав обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між країнами.

«Основна увага буде приділена поточному стану та перспективам взаємодії в економіці, зокрема в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу», – розповіли в прес-службі Лукашенка.

Також під час візиту планується узгодити підходи щодо подальшого розвитку прикордонного співробітництва.

«Однією з тем зустрічі стане врегулювання конфлікту на сході України, в чому Білорусь бере активну участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу», – наголошується в повідомленні.

Крім того, планується, що Лукашенко та Порошенко обговорять ситуацію в регіоні загалом і обміняються думками щодо міжнародної проблематики.

Нагадаємо, 18 липня віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко підтвердив, що Лукашенко збирається в Україну. Інформація про можливий візит білоруського президента з'явилася 7 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: