Проект «Стіна»: ГПУ завела справи проти співробітників Держприкордонслужби

Читать на русском
Генпрокуратура розслідує факт розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час будівництва українсько-російського державного кордону.

Генпрокуратура розслідує факт розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час будівництва українсько-російського державного кордону або так званого проекту «Стіна».

Про це інформує прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

«Департаментом із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно зі Службою безпеки України виявлено злочинну схему розтрати з подальшим присвоєнням бюджетних коштів у особливо великих розмірах під час проведення закупівель товарів, робіт і послуг в інтересах Державної прикордонної служби України», – йдеться в повідомленні.

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

Згідно з інформацією, протягом 2016-2017 років під час будівництва українсько-російського кордону за допомогою схем посадовими особами ДПС України спільно з приватними підприємцями шляхом придбання на користь державного органу товарів, робіт і послуг здійснено розтрату та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 млн грн.

«Станом на цей час проводиться комплекс невідкладних слідчих дій, вилучені речові докази, що підтверджують причетність посадових осіб ДПС України та зазначених суб'єктів господарювання до здійснення протиправної діяльності», – інформує Генпрокуратура.

Раніше повідомлялося, що державний проект «Стіна» реалізовано приблизно на 14%, ще необхідно облаштувати дві тисячі кілометрів кордону з Росією.

Нагадаємо, 2 червня 2017 року народний депутат України Сергій Пашинський пообіцяв ініціювати виділення з державного бюджету фінансування на продовження будівництва «Стіни» на кордоні з Російською Федерацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: