САП просить суд стягнути заставу Полякова до бюджету

Читать на русском
САП вимагає стягнути з нардепа від Народного фронту Максима Полякова заставу 304 тисячі гривень до бюджету держави.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд стягнути до держбюджету 300 тисяч гривень застави, внесених нардепом Максимом Поляковим.

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Поляков заявив про «фантастичний компромат» на СитникаЗа словами Полякова, у вересні він надасть «шалену, фантастичну» інформацію, після якої «будь-який керівник НАБУ має як мінімум написати заяву і скласти повноваження».

Він пояснив, що що Поляков виконав рішення Солом'янського районного суду про запобіжний захід частково. Зокрема, нардеп не виконав умову щодо носіння електронного браслета контролю.

«Підкреслюю, що інший підозрюваний, Розенблат, рішення суду виконав в повному обсязі. Сьогодні о 9:00 один із процесуальних керівників звернувся до Солом'янського районного суду з клопотанням про стягнення зазначеної застави в дохід держави», – зазначив Холодницький.

Як відомо, Поляков є фігурантом справи про незаконний видобуток бурштину. Крім нього в «бурштиновій справі» фігурує народний депутат Борислав Розенблат. Парламент надав дозвіл на притягнення їх до відповідальності.

Солом'янський районний суд Києва обрав для Полякова заставу в розмірі 304 тисяч гривень і зобов'язав носити електронний браслет, а також здати всі закордонні паспорти.

25 липня Поляков вніс призначену судом заставу.

Того ж дня голова Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів про подальші дії щодо депутата Максима Полякова.

Раніше політичний аналітик розповів «Слову і Ділу» про бурхливу реакцію Полякова, його звинувачення на адресу НАБУ й припустив, чим завершиться справа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: