На Полякова можуть направити нове подання на притягнення до відповідальності

Читать на русском
Голова Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів про подальші дії щодо депутата Максима Полякова.

Восени до Верховної Ради України можуть скерувати ще одне подання на притягнення до відповідальності депутат від фракції «Народного фронту» Максима Полякова через його відмову виконувати зобов'язання, покладені на нього судом.

Про це під час брифінгу в Харкові заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Його вчора запросили до управління поліції Черкаської області. Закінчилося тим, що при спробі виконати рішення суду й надіти на нього браслет він викликав поліцію й сказав, що до нього застосовують невідомо яку силу й примушують вчиняти невідомо які дії», – наголосив Холодницький.

За його словами, відмова Полякова виконувати зобов'язання дає прокуратурі підстави вимагати стягнення внесеної депутатом застави в дохід держави, а також початку порушення щодо нього ще одного кримінального провадження.

«Якщо рішення суду не буде виконане, прокурор звернеться до суду щодо питання стягнення застави в дохід держави в зв'язку з порушенням підозрюваним процесуальних зобов'язань. Якщо рішення суду не буде виконане й після цього, будемо вирішувати питання про внесення до ЄРДР й порушення кримінального провадження за умисне невиконання рішення суду. Таким чином, я не виключаю, що у вересні може бути нове подання – вже за іншим злочином – до Верховної Ради», – додав очільник САП.

Нагадаємо, Поляков знову відмовився надягати браслет і втік від прокурорів.

Раніше адвокат нардепа подав апеляцію на обраний його підзахисному запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: