Найкращий захист – напад: бурхлива реакція Полякова та перспективи корупційної справи проти нардепа

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Як показує досвід, за ґрати саме за такі корупційні справи в нас із депутатів ще нікого не посадили.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Дмитро Купира, оцінюючи позицію НАБУ та САП і заяву нардепа Максима Полякова про те, що правоохоронні органи не робили спроб вдягнути на нього електронний браслет.

«В ці ситуації немає значення, хто був правий – НАБУ, правоохоронні органи чи Поляков. Але його бурхлива реакція засвідчує, що нардеп намагається хоча б якось привернути на свою сторону суспільну думку, розуміючи, що доказова база на основі відеосюжетів доводить, що він брав участь у корупційній справі», – констатував Купира.

На його переконання, така поведінка нардепа є чимось на кшталт «кращий спосіб захисту – напад».

«Безумовно, Поляков зараз намагається себе захистити. Це намагання відбілити свою фігуру в очах суспільства, а методи для цього можуть використовуватися різні», – додав він.

Крім того, слід зважати на позицію НФ, зауважив фахівець.

«НФ має олігархічні групи впливу. Саме Поляков належить до однієї з таких груп, де всі тримаються гуртом. Хоч поки спати спокійно Поляков не може, оскільки певні зрушення відбуваються. Раніше взагалі було неможливо навіть уявити, що якийсь державний орган по-справжньому організує заходи подібного характеру, матиме докази, що депутат займався саме політичною корупцією. Принаймні НАБУ та інші антикорупційні органи показують актуальність своєї роботи, а от чи буде ефективність – покаже час», – проаналізував Дмитро Купира.

Нагадаємо, в Нацполіції заявили, що народного депутата Максима Полякова викликали приміряти браслет, але він не з'явився. Своєю чергою, нардеп заявив, що протягом 3 тижнів жодних слідчих у його справі не відбувається.

«Слово і Діло» зафіксувало 39 обіцянок нардепа, більшість з яких він виконав. Загальний показник рівня відповідальності Полякова – 51%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: