У Венесуелі парламентські вибори завершилися сутичками, 9 людей загинули

Читать на русском
У Венесуелі під час виборів місцевого парламенту, загинуло щонайменше дев'ять осіб серед них підлітки та солдат армії Венесуели.

Щонайменше дев'ять осіб загинули у Венесуелі під час виборів місцевого парламенту, серед них підлітки та солдат армії Венесуели.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Опозиція Венесуели оголосила новий страйкУ суботу, 22 липня, у день акції протесту опозиція Венесуели закликала провести наступного тижня дводенний загальнонаціональний страйк.

Через сутички, які супроводжували вибори, загинули депутат Хосе Фелікс Пінеда зі штату Болівар, а також два підлітки 13 й 17 років та солдат Збройних сил Венесуели.

Сутички з правоохоронними органами та демонстрації тривають, незважаючи на те, що з минулої п'ятниці в країні заборонені будь-які вуличні маніфестації. Особам, які порушили цю заборону, загрожує від п'яти до десяти років тюремного ув'язнення.

Учасники акцій протесту вимагають проведення дострокових президентських виборів, повного відновлення прав парламенту й початку процесу оздоровлення економіки країни. Президента Венесуели Ніколаса Мадуро звинувачують в ігноруванні законів, судовому переслідуванні політичних противників, розвалі економіки країни.

На початку травня повідомлялося про 37 загиблих і 700 поранених. Згодом кількість загиблих досягла щонайменше 100 людей, а понад тисяча були поранені.

Нагадаємо, що вчора у Венесуелі проходили вибори до конституційної асамблеї.

Раніше США запровадили санкції проти Венесуели.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: