Опозиція Венесуели оголосила новий страйк

Читать на русском
У суботу, 22 липня, у день акції протесту опозиція Венесуели закликала провести наступного тижня дводенний загальнонаціональний страйк.

У суботу, 22 липня, у день акції протесту опозиція Венесуели закликала провести наступного тижня дводенний загальнонаціональний страйк.

Він має відбутися у середу та четвер, у п'ятницю опозиціонери планують провести масштабну ходу, пише «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Мета заходів – продемонструвати незгоду населення країни з планом президента Ніколаса Мадуро скликати конституційну асамблею.

Зазначимо, опозиція побоюється, що конституційна асамблея шляхом ухвалення змін до основного закону укріпить владу глави держави. До асамблеї мають входити близько 500 делегатів - представників різних суспільних верств, а не політичних партій. За словами президента Венесуели, до складу "конституційних зборів народу", крім делегатів від робітничого класу, мають бути запрошені і представники пенсіонерів, людей із особливими потребами та сексуальних меншин.

Відзначимо, в Венесуелі з початку квітня тривають сутички прихильників президента Ніколаса Мадуро і його супротивників, які вимагають відставки уряду. На даний момент влада Венесуели затримала 2,97 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше в Венесуелі Верховний суд закидали «коктейлями Молотова».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: