У Венесуелі Верховний суд закидали «коктейлями Молотова»

Читать на русском
З початку квітня у Венесуелі загинули близько 70 учасників акцій протесту. Президента Мадуро обвинувачують у встановленні диктатури і доведенні країни до глибокої економічної кризи.

У відповідь на вердикт Верховного суду Венесуели, що не задовольнив скаргу генпрокурора проти президента Мадуро, венесуельські демонстранти підпалили будівлю вищої судової інстанції країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle поcилаючись на портал El Nacional, передає «Слово і Діло».

«Протестувальники в Каракасі закидали в понеділок, 12 червня, «коктейлями Молотова» і підпалили одну з адміністративних будівель в складі Верховного суду Венесуели, в результаті події постраждали три людини», - йдеться в повідомленні.

Президент Венесуели винесе проект Конституції на референдумНовий законодавчий орган, за задумом Мадуро, буде мати повноваження щодо зміни конституції країни.

Як відомо, дії демонстрантів стали відповіддю на недавній вердикт вищої судової інстанції, яка не задовольнила скаргу генерального прокурора країни Луїси Ортеги Діас. Вона спробувала оскаржити законність дій президента Ніколаса Мадуро, який наполягає на скликанні Національної конституційної асамблеї для внесення поправок в основний закон країни.

З початку квітня у Венесуелі загинули близько 70 учасників акцій протесту. Мадуро обвинувачують у встановленні диктатури і доведенні країни до глибокої економічної кризи.

У неділю, 11 червня, венесуельська опозиція оприлюднила відеозвернення свого лідера Леопольдо Лопес, який з 2015 року утримується в тюремному ув'язненні.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість запровадження нових санкцій проти нафтового сектора Венесуели.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: