У Венесуелі проходять вибори до конституційної асамблею, незважаючи на протести

Читать на русском
Право голосувати мають близько 19,4 мільйона осіб, проте опозиція закликає населення бойкотувати вибори, оскільки вважає, що президент збирається переписати конституцію під себе.

У неділю, 30 липня, в Венесуелі проходять вибори в конституційну асамблею, ініційовані президентом Ніколасом Мадуро.

Про це повідомляє агенство AFP, передає «Слово і Діло».

Цей орган має внести зміни до конституції, що раніше викликало міжнародні побоювання і протести в країні.

США запровадили санкції проти ВенесуелиМіністерство фінансів США запровадило санкції проти 13 чиновників і колишніх посадовців з Венесуели.

Опозиція закликає населення бойкотувати вибори, оскільки вважає, що президент збирається переписати конституцію під себе. Близько 70% місцевих жителів виступають проти цієї реформи.

За 10 днів до виборів на вулиці вийшли патрулі військовослужбовців. У країні заборонили проводити акції протесту, а за порушенням було покарання - від 5 до 10 років в'язниці. Незважаючи на заборону, люди продовжили протестувати, хоч кількість учасників зменшилася.

Нагадаємо, що 16 липня в Венесуелі відбувся неофіційний референдум зі зміни влади в країні.

На референдум було винесено питання про те, чи підтримують проект змін до Конституції країни і скликання установчих зборів для цієї мети, ініційовані президентом Ніколасом Мадуро.

За даними опозиції, в референдумі взяли участь понад сім мільйонів осіб.

Як відомо, на тлі затяжної економічної кризи в Венесуелі вже другий місяць тривають масові мітинги за відставку Мадуро, що супроводжуються заворушеннями і сутичками з силовиками.

Нагадаємо, що 22 липня, опозиція Венесуели закликала провести дводенний загальнонаціональний страйк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: