У Венесуелі стартував народний референдум

Читать на русском
У Венесуелі почався народний референдум, ініційований опозицією для оцінки громадської думки з приводу плану президента країни Ніколаса Мадуро.

У Венесуелі почався народний референдум, ініційований опозицією для оцінки громадської думки з приводу плану президента країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Al Jazeera, пише «Слово і Діло».

«У той час як деякі аутсайдери підтримують заплановане голосування, для оцінки громадської думки з приводу дій Мадуро, уряд стверджує, що опитування не має легітимності», - зазначає видання.

За інформацією ЗМІ, неофіційний референдум повинен дати оцінку громадськості з приводу плану президента Мадуро переписати конституцію. Так, влада відмовляється приєднатися до голосування в неділю, а прихильники Мадуро бойкотують його, проте опозиційні виборці, схоже, готові відмовитися від пропозиції президента про перебудову конституції 1999 року шляхом обрання супероргану, відомого як установчі збори 30 липня 2017 року.

Своєю чергою, опозиція закликала своїх прихильників бойкотувати опитування 30 липня, який вони вважають захопленням влади у країні Мадурою. Венесуельський лідер наполягає на тому, що конституція має потребу в оновленні, щоб протистояти економічній кризі та забезпечити мир після кількох місяців протестів.

Відзначимо, в Венесуелі з початку квітня тривають сутички прихильників президента Ніколаса Мадуро і його супротивників, які вимагають відставки уряду. На даний момент влада Венесуели затримали 2,97 тис. Осіб.

Нагадаємо, раніше в Венесуелі Верховний суд закидали «коктейлями Молотова».

А лідер опозиції Венесуели закликав армію до повстання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: