У Німеччині назвали нові санкції США проти РФ порушенням міжнародного права

Читать на русском
Міністр економіки Німеччини Бригітта Ципріс назвала законопроект США щодо санкцій проти Росії порушенням міжнародного права.

Міністр економіки Німеччини Бригітта Ципріс назвала законопроект США щодо санкцій проти Росії порушенням міжнародного права.

Про це повідомляє Berliner Morgenpost, передає «Слово і Діло».

«Ми вважаємо це порушенням міжнародного права. Америка не може штрафувати німецькі підприємства за те, що вони здійснюють економічну діяльність в іншій країні», – сказала вона.

«Звісно, ми не хочемо торгової війни. Тому ми постійно повторюємо, що США мають триматися спільної лінії в питанні санкцій», – додала Ципріс.

Трамп може ветувати нові санкції проти РФ, щоб їх посилитиПрезидент США Дональд Трамп може накласти вето на схвалений Конгресом законопроект про санкції проти Росії для того, щоб посилити їх ще більше.

За її словами, Європа готова запровадити контрзаходи в короткі терміни.

Раніше в МЗС Франції заявили, що нові санкції США проти Ірану, Росії та Північної Кореї можуть порушувати міжнародне право через їхнє екстериторіальне охоплення.

Нагадаємо, Палата представників США ухвалила законопроект «Протидія противникам Америки через санкції», в якому важливе місце відведене підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ.

Законопроект також підтримав американський Сенат. Тепер його має підписати Дональд Трамп.

Нагадаємо, у відповідь на санкції Росія вимагає від США до осені скоротити свій дипломатичний персонал у РФ до 455 осіб.

Президент України Петро Порошенко привітав новий пакет санкцій США проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: