Росія вимагає від США скоротити дипломатичний штат та конфісковує майно посольства

Читать на русском
Росія вимагає від США до осені скоротити свій дипломатичний персонал у РФ до 455 осіб. Також повідомили про конфіскацію складських приміщень у Москві та дачі в Срібному бору.

Росія вимагає від США до осені скоротити свій дипломатичний персонал у РФ до 455 осіб. Також посольству США повідомили про конфіскацію складських приміщень у Москві та дачі в Срібному бору.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, передає «Слово і Діло».

«У США ухвалюються рішення про незаконні санкції проти Російської Федерації, вилучається російська дипломатична власність, оформлена в юридично зобов'язувальних двосторонніх документах, вислані з країни російські дипломати. Це порушує Віденську конвенцію про дипломатичні відносини та загальноприйняту дипломатичну практику», – зазначається в заяві.

Трамп може ветувати нові санкції проти РФ, щоб їх посилитиПрезидент США Дональд Трамп може накласти вето на схвалений Конгресом законопроект про санкції проти Росії для того, щоб посилити їх ще більше.

«У зв'язку з цим пропонуємо американській стороні до 1 вересня цього року привести кількість дипломатичних осіб та технічного персоналу, що працюють у посольстві США в Москві, в загальних консульствах у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, в точну відповідність до числа російських дипломатів та співробітників технічного персоналу, які перебувають у США», – заявили в МЗС РФ, зазначивши, що чисельність дипломатичного персоналу США має бути скорочена до 455 осіб.

Згідно із заявою, Росія також забирає з 1 серпня в посольства США складські приміщення на Дорожній вулиці в Москві та дачу в Срібному бору.

Нагадаємо, Сенат США та Палата представників ухвалили нові антиросійські санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: