Клімкін прокоментував скандал із Siemens: варто зняти «рожеві окуляри»

Читать на русском
Павло Клімкін заявив, що політика щодо окупованого півострова є слабким місцем світової дипломатії.

Міністр закордонних справ України Клімкін за результатами скандалу з поставками турбін компанії Siemens до окупованого Криму заявив, що політика щодо окупованого півострова є слабким місцем світової дипломатії.

Про це йдеться в статті міністра, опублікованій в газеті Die Welt, передає «Слово і Діло».

«Зараз настав час зняти рожеві окуляри й подивитися в очі реальності: саме політика щодо Криму є слабким місцем світової дипломатії», – зазначив міністр.

Клімкін також уточнив, що концерну Siemens належить здійснити необхідні правові кроки щодо цього порушення, невідкладно й у повному обсязі вивчити передумови постачання турбін до Криму всупереч договору.

Окрім того, міністр наголосив, що Україна спільно з Федеральним урядом Німеччини та європейськими інститутами зробить усе можливе, щоб втрата довіри перетворилася на нову, більш послідовну позицію світової спільноти в питанні анексії Криму.

«Афера навколо турбін – це не непорозуміння, а помилка. Вона прирівнюється до порушення санкцій ... Цей інцидент, серед іншого, був випробуванням для загальної політики санкцій щодо Росії. І в цьому сенсі Україна спільно з Федеральним урядом та європейськими інститутами зробить усе можливе, щоб втрата довіри перетворилася на нову, більш послідовну позицію світової спільноти в питанні анексії Криму. Адже це стосується всіх нас. Ми маємо знати всю правду про угоду із Siemens», – додав Клімкін.

«Між тим дозволю собі пораду Siemens та іншим концернам, що вдаються до бізнесових справ з російськими підприємствами: потиснувши їм руку, не забудьте після того порахувати свої пальці», – заявив голова МЗС України.

Нагадаємо, посли країн-членів ЄС схвалили розширення санкцій проти Росії в зв'язку зі скандалом із турбінами Siemens.

Також повідомлялося, що німецький уряд та підприємницькі структури очікують від російської влади та бізнес-партнерів вирішення ситуації з незаконним постачанням турбін німецького концерну Siemens до окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: