Рік на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконує обіцянки Супрун?

Читать на русском

Сьогодні, 27 липня, виповнюється рік, як Уляна Супрун очолила Міністерство охорони здоров'я. «Слово і Діло» відстежило, наскільки відповідально вона виконувала свої обіцянки.

Загалом на сьогодні за Супрун значаться 25 обіцянок, чотири з яких вона встигла виконати, а три – провалила. Крім того, ще 18 обіцянок в. о. голови МОЗ перебувають на контролі в наших аналітиків. Таким чином, рейтинг відповідальності Супрун поки що становить лише 16%.

Так, в. о. міністра провалила свою обіцянку розпланувати закупівлі ліків на 2017 рік до кінця січня – ще в середині березня МОЗ не був готовий підписати договори про держзакупівлі ліків.

Також Супрун не впоралася зі своєю обіцянкою відкрити новозбудований діагностичний корпус «Охматдиту» до липня поточного року. Зараз там завершують будівельні роботи й монтують обладнання, і в експлуатацію об'єкт здадуть не раніше ніж у листопаді-грудні.

До головних досягнень Супрун можна віднести затвердження нових уніфікованих клінічних протоколів лікування та її виконану обіцянку закупити вакцини від поліомієліту до кінця вересня 2016 року.

Найважливішими з обіцянок керівника МОЗ, які перебувають на контролі «Слова і Діла», є зобов'язання покрити первинну ланку медицини гарантованими послугами державного страхування до кінця року та не закривати лікарні через брак коштів після медреформи, а перепрофілювати їх.

Нагадаємо, 12 липня Супрун заявила, що майже 400 депутатських поправок, внесених до законопроекту про медреформу, спотворили суть документа настільки, що тепер в ньому йдеться лише про реформу первинної ланки медицини, а не всієї галузі.

Что за год на посту главы МОЗ успела Супрун?Слово і Діло

11 липня в. о. голови МОЗ розповіла, що уряд пообіцяв до 2020 року виділити на фінансування медицини на 25 мільярдів гривень більше в разі, якщо кошти витрачатимуться ефективно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: