Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун зобов'язана запровадити клінічні протоколи з переліком медичних послуг для окремих рівнів надання медичної допомоги

Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 27 липня 2016 року з 1 серпня 2016 року Уляна Супрун тимчасово виконує обов'язки міністра охорони здоров'я України. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Уляну Супрун запровадити клінічні протоколи з переліком медичних послуг для розмежування рівнів надання медичної допомоги.
Виконано
Сказано 27 липня 2016 р.

Джерело

  • https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170425_d.html
  • https://minjust.gov.ua/news/ministry/minyust-zareestruvav-nakaz-moz-yakiy-zaprovadjue-v-ukraini-mijnarodni-protokoli-likuvannya---pavlo-petrenko-23556
  • http://moz.gov.ua/article/news/moz-ukraini-zapuskae-onlajn-platformu-z-protokolami-na-zasadah-dokazovoi-medicini-
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0530-17
  • http://guidelines.moz.gov.ua/

Результат

28 квітня 2017 року набув чинності Наказ МОЗ України № 1422 від 29 грудня 2016 року, який дозволяє українським лікарям використовувати у своїй роботі міжнародні клінічні протоколи. Протоколи лікування пропонують чіткі рекомендації для практикуючих лікарів, а також підвищують якість клінічних рішень, у тому числі й серед тих фахівців, які звикли до застарілої медичної практики. Ще одна важлива перевага клінічних протоколів полягає у тому, що вони сприяють узгодженості надання медичної допомоги пацієнтам на усіх рівнях.

У травні 2018 року МОЗ України запустило онлайн-платформу з міжнародними протоколами. МОЗ України працює над перекладом доказових клінічних протоколів. У першу чергу будуть перекладені протоколи (Топ 100) з найбільш актуальних захворювань і станів, що зустрічаються на первинній ланці.

Враховуючи те, що МОЗ запровадило клінічні протоколи з переліком медичних послуг для окремих рівнів надання медичної допомоги, програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».