В окупованому Криму засудили одного з фігурантів «справи українських диверсантів»

Читать на русском
Олексія Стогнія підконтрольний Кремлю кримський суд засудив до трьох з половиною років позбавлення волі.

Одного з фігурантів так званої «справи українських диверсантів» Олексія Стогнія підконтрольний Кремлю кримський суд засудив до трьох з половиною років позбавлення волі.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає «Слово і Діло».

За словами правозахисників, 17 липня Київський районний суд Сімферополя засудив Стогнія за Кримінальним кодексом Росії за «незаконне придбання, передачу, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї та боєприпасів, а також за «незаконне виготовлення, переробку чи ремонт вогнепальної зброї та боєприпасів».

Російську журналістку вигнали з УкраїниРосійську журналістку Марію Князєву, яка під псевдонімом Саушкіна працювала на телеканали «Россия-1» та «Россия-24», СБУ примусово повернула до РФ.

«Кримінальні статті, за якими засудили фігуранта так званої «справи українських диверсантів» Олексія Стогнія, не мають нічого спільного зі шпигунством і диверсіями, в яких спочатку ФСБ звинувачувала українця. При цьому в телесюжеті російського державного телеканалу «Росія-1» в листопаді 2016 року було оприлюднено відео, на якому Стогній пыд час постановного допиту дає «свідчення» в шпигунстві на користь України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року окупаційний суд Криму заарештував двох осіб, яких російські ЗМІ охрестили «українськими диверсантами». Один із них – Олексій Стогній, якого російські ЗМІ називають «полковником Головного розвідуправління України». Другий – Гліб Шаблій, якого називають «українським офіцером».

Про те, кого з українських політв’язнів і за що утримує російська влада, можна прочитати в матеріалі «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: