Європарламент зобов'язав Росію звільнити всіх українських політв'язнів

Читать на русском
Європарламентарі нагадали Москві, що РФ, яка контролює Крим, за міжнародними законами зобов'язана забезпечувати захист прав людини на півострові. Вони закликали відкрити безперешкодний доступ до Криму міжнародним організаціям і незалежним експертам ОБСЄ, ООН і Ради Європи.

Мінські угоди не вважатимуться виконаними, поки Росія не звільнить усіх українських політв'язнів, заявили в Європарламенті.

Сьогодні на сесії Європарламенту була ухвалена резолюція про українських політв'язнів у Росії та ситуацію в Криму, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з резолюцією, Європарламент «засуджує дискримінаційну політику, що проводиться так званою владою проти етнічних татар у Криму, обмеження їхніх майнових прав, залякування татарської громади, а також тих у Росії, хто виступає проти приєднання Криму».

Україна проти Росії в Гаазі: аргументи КиєваСписок звинувачень Києва щодо Москви включає фінансування тероризму, теракти, національну дискримінацію, територіальні й економічні втрати.

Європарламентарі нагадали Москві, що РФ, яка контролює Крим, за міжнародними законами зобов'язана забезпечувати захист прав людини на півострові. Вони закликали відкрити безперешкодний доступ до Криму міжнародним організаціям і незалежним експертам ОБСЄ, ООН, Ради Європи, правозахисних організацій та ЗМІ.

Європарламент знову заявив «про підтримку територіальної цілісності України та невизнання анексії Криму», засудив «очевидне порушення Росією суверенітету й територіальної цілісності України, висловив глибоку стурбованість у зв'язку з продовженням мілітаризації Кримського півострова Росією».

«Без виконання вимоги про беззастережне звільнення всіх українських громадян, ув'язнених у Росії та окупованому Криму з політичних мотивів, Мінські угоди не можуть вважатися виконаними», – зазначили автори резолюції.

Раніше повідомлялося, що Європарламент готує резолюцію про українських політв'язнів у Криму.

В Європарламенті відбулися дебати з питання українських в'язнів у РФ та ситуації в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: