У МінТОТ назвали кількість українських політв'язнів у Росії

Читать на русском
Черниш зазначив, що сподівається на ухвалення парламентом розробленого законопроекту про визнання політв'язнів і виплати їм соцдопомоги.

У разі прийняття законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою, такими можуть визнати близько 60 українців.

Про це повідомив міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Мова йде про понад 40 осіб, які загалом враховувалися нами в міністерстві, і 22 людини, які зараз перебувають (в ув'язненні - ред.)», - сказав він журналістам у четвер, 25 травня, у Києві.

За словами міністра, відомство вже звернулося до Міністерства фінансів з проханням закласти кошти для соціальних виплат політв'язням, тим більше, мова йде не про великі суми для держбюджету.

При цьому Черниш зазначив, що сподівається на ухвалення парламентом розробленого законопроекту про визнання політв'язнів і виплати їм соцдопомоги.

«Ми зберемо робочу групу, вислухаємо всі пропозиції, імплементуємо, і, я думаю, що вже на наступну сесію він може вити внесений», - сказав він.

Як повідомлялося, МінТОТ ініціює прийняття законопроекту про визнання політв'язнями осіб, позбавлених особистої свободи російською владою.

Раніше російський суд відхилив скаргу на продовження арешту українському журналісту Роману Сущенку.

Українець Андрій Лугін, ув’язнений у Сімферопольському СІЗО, на знак протесту проти етапування його до Росії оголосив сухе голодування з 24 квітня.

Також повідомлялося, що українського політв'язня Станіслава Клиха можуть звільнити і повернути на територію України на підставі хвороби після проведення психіатричної експертизи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: