Поранений у Дніпрі адвокат: ніхто не чекав, що вони почнуть стріляти

Читать на русском
Стрілянину в Дніпрі почали бандити, яких на зустріч привів із собою діловий партнер брата пораненого під час події адвоката Едмонда Саакяна.
фото: Цензор.НЕТ

Стрілянину в Дніпрі почали бандити, яких на зустріч привів із собою діловий партнер брата пораненого під час події адвоката Едмонда Саакяна.

Про це в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» розповів учасник АТО, адвокат Едмонд Саакян, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, причиною конфлікту послужив останній проект його брата Едуарда з громадянином Ізраїлю Шоломом Нахшоном – багатоквартирний житловий будинок на вулиці Абхазській, 26.

«Після того як там були продані всі квартири, Нахшон почав вимагати від брата 119 тисяч доларів, це ціна останньої квартири», – сказав Саакян.

Саакян розповів, що партнери не змогли домовиться з цього питання, після чого від Нахшона почали надходити погрози на адресу його брата.

«14 липня ворота його будинку були облиті кров'ю і до них поклали траурний вінок. Едуард звернувся в поліцію 15 липня, вказавши, що це загроза з боку Нахшона. Але поліція не втрутилася», – підкреслив адвокат.

За його словами, обговорити конфлікт сторони вирішили в кальянній в центрі Дніпра. З боку Саакяна на зустріч прийшли шестеро осіб: він, брат і четверо друзів-ветеранів АТО.

«Думали поговорити, думали, Нахшон побачить учасників АТО в формі і зрозуміє, що погрозами нічого не доб'єшся. Мене їм не злякати, Нахшон це знає. Ми, зрозуміло, не могли припустити, що хтось почне стріляти», – зазначив він. За словами Саакяна, бойової зброї у них з собою не було, проте в багажнику машини брата лежав карабін «Вулкан».

«Ніщо не віщувало біди. Замовник працював з моїм братом багато років. Ніхто не очікував, що він приїде нас вбивати. Нахшон приїхав, з ним було чотири людини. Ми мирно спілкувалися, навіть посміхалися, сміялися. Обговорювали документи по квартирі, через яку був конфлікт. Але раптово все змінилося. Раптом під'їхала група людей, підкріплення, і бандити, яких взяв на зустріч Нахшон, стали вести себе по-іншому, загрозливо», – розповів Саакян.

«Один з тих, хто сидів з самого початку, підійшов до мене, приставив до живота револьвер і сказав: «Я тебе зараз пристрелю». Нахшон на це ніяк не відреагував, він сам злякався, думаю, пошкодував, що взяв з собою бандитів. Під курткою у іншої людини я побачив автомат АКСУ. Що робити? Я повернувся до брата і кажу: «Дай ключі від машини, я в ваших розборках брати участь не хочу». Зробив вигляд, що я збираюся залишити брата самого вирішувати питання. А сам пішов до машини, і відкрив багажник, щоб взяти його карабін», – додав він.

«Як тільки я спробував взяти в руки зброю, бандити відкрили вогонь. У мене потрапила відразу друга або третя куля. Вони стріляли в упор. Я відкрив у відповідь вогонь з-за машини. В цей момент в мене ззаду вистрілили з дробовика. Вони підготувалися до нападу, оточили нас, мабуть, припускали, що будуть стріляти. Я не встиг перезарядити «Вулкан» – інакше б ніхто з них не пішов. Все миттєво закінчилося», – розповів Саакян подробиці стрілянини.

Нагадаємо, увечері 24 липня в Дніпрі в перестрілці були вбиті двоє ветеранів АТО, наскрізне поранення в живіт отримав адвокат Едмонд Саакян. Також були поранені четверо нападників.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство», двоє з чотирьох поранених нападників процедурно затримані, питання про причетність ще двох вирішується. Також поліція розшукує ще трьох учасників події.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: