У Дніпрі порушили кримінальне провадження за умисне вбивство АТОвців

Читать на русском
У поліції підтвердили, що внаслідок інциденту був поранений адвокат, захисник постраждалих у сутичках 9 травня ветеранів АТО Едмонд Саакян.

За фактом стрілянини, яка сталася 24 липня в Дніпрі, порушено кримінальне провадження.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У Дніпрі поліція встановлює обставини стрілянини, під час якої загинули двоє осіб. За цим фактом слідчим управлінням ГУНП порушено кримінальне провадження за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство)», – йдеться в повідомленні.

Як поінформували в поліції, 24 липня близько 20:00 надійшла інформація, що на проспекті Гагаріна, 92, в Шевченківському районі Дніпра чути постріли, а на асфальті лежить нерухоме тіло чоловіка.

«Прибувши на місце події, поліцейські з’ясували, що близько 19:50 невідомі під’їхали на автомобілі та з автоматичної зброї завдали вогнепальих поранень шістьом громадянам, які перебували на літньому майданчику кафе. Після цього зловмисники зникли з місця злочину. Внаслідок стрілянини на місці загинув один чоловік, шестеро – були доправлені до лікарні. Пізніше один із них помер від отриманих травм», – повідомили в ГУ Нацполіції.

Ніхто з перехожих внаслідок стрілянини не постраждав, запевняють правоохоронці.

Як зазначив в ефірі місцевого «9 каналу» очільник кримінальної поліції Дніпропетровської області Олег Грозь, стрілянина велася з автомата й пістолетів. Він також підтвердив, що внаслідок інциденту був поранений адвокат, захисник постраждалих у сутичках 9 травня ветеранів АТО Едмонд Саакян.

Сутичка сталася під час запланованої зустрічі між сторонами конфлікту.

«Цей конфлікт – виключно економічні інтереси двох сторін: з боку Саакяна та його брата й другої сторони, яку ми зараз встановлюємо. Вони зустрічалися, розмовляли з нападниками. І після розмови був напад», – наголосив Грозь.

Також у мережу виклали відео, на якому зафіксований момент стрілянини в Дніпрі. Відео трагедії відзняв очевидець та передав представникам ЗМІ. Про це повідомляє «Інформатор» на каналі YouTube.

Перестрелка на проспекте Гагарина. Днепрinformator.dp.ua

З метою розшуку та затримання зловмисників у Дніпропетровській області запроваджувався оперативний план «Сирена». До розшуку та затримання зловмисників залучені всі підрозділи правоохоронців.

Як повідомлялося раніше, внаслідок стрілянини загинули двоє учасників бойових дій на Донбасі. Зокрема, за попередніми даними, під час стрілянини загинув колишній боєць 11-го батальйону 59-ї бригади з позивним «Щука». Численних поранень, від яких згодом помер у лікарні, зазнав ветеран АТО Олексій Вагнер.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: