Поліція затримала двох із чотирьох нападників у Дніпрі, ще трьох шукають

Читать на русском
Поліція затримала двох із чотирьох причетних до стрілянини в Дніпрі, в якій загинули двоє учасників АТО. Роль ще двох учасників з'ясовується, не менш ніж троє осіб розшукуються.
фото: скріншот

Поліція затримала двох із чотирьох причетних до стрілянини в Дніпрі, в якій загинули двоє учасників АТО. Роль ще двох учасників з'ясовується, не менш ніж троє осіб розшукуються.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного управління поліції в Дніпропетровській області, начальник кримінальної поліції Олег Грозь, повідомляє «Слово і Діло».

«Двоє людей із цих чотирьох (поранені нападники, які потрапили до лікарні – ред.) затримані за 208-ю статтею, їм ставиться вже звинувачення, і роль двох людей буде вивчена, також будуть винесені відповідні процесуальні рішення», – сказав він.

За словами заступника начальника поліції Дніпропетровської області, троє затриманих – мешканці Дніпра, ще один – громадянин іншої держави, але не РФ. Ще один затриманий – виходець із Донбасу. Імена затриманих Грозь назвати відмовився без дозволу слідства.

Він зазначив, що з боку нападників, імовірно, були люди, які не стріляли, але роль двох вже з'ясували й процесуально затримали.

Крім того, Грозь розповів, що серед нападників є раніше судимі, але до одної структури вони не належали.

За словами начальника кримінальної поліції, патрульні переслідували машину нападників до лікарні, куди пізніше під'їхали адвокати.

«Оголошувалася (операція – ред.) «Сирена»: нам потрібно було з'ясувати знаходження ще одного автомобіля. Автомобіль знайдений, він також перебуває в експертів, вони працюють із цим автомобілем, вивчаються речові докази, які в ньому», –– сказав Грозь, уточнивши при цьому, що в автомобілі нікого не було.

Також він повідомив, що поліція шукає й інших учасників стрілянини.

«Нас ще цікавлять щонайменше три особи», – зазначив Грозь.

Щодо кількості нападників та їхніх співрозмовників Грозь розповів, що дані свідків відрізняються, тому йдеться лише про тих, хто потрапив до лікарні, й ще трьох, особи яких намагаються встановити.

На місці події та в машині нападників поліція знайшла зброю: «Є автомат Калашникова, пістолети та інша зброя, яка буде досліджена – її історія, можливе використання в інших злочинах. Цим займаються експерти».

Нагадаємо, ввечері 24 липня в Дніпрі були вбиті двоє учасників АТО, адвокат Едмонд Саакян отримав кілька поранень. Також були поранені четверо нападників. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: