Зведення штабу АТО 25 липня: майже 30 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 24 липня.

За минулу добу, 24 липня, російсько-окупаційні війська 27 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого отримали поранення троє військових.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Загалом упродовж минулої доби незаконні збройні формування 27 разів порушили перемир’я. Троє українських військових отримали поранення. У відповідь на провокації ворога сили АТО відкривали вогонь переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів», – йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку НФВ відкривали вогонь по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів поблизу Донця, Малинового, Катеринівки, Новозванівки, Станиці Луганської. А близько 21:00 група бойовиків під час розвідки намагалася наблизитися до позицій сил АТО неподалік від селища Трьохізбенка. Українські військові вчасно виявили противника й вогнем зі стрілецької зброї змусили відступити.

На маріупольському напрямку бойовики били по українських укріпленнях із гранатометів у районі селищ Лебединське, Красногорівка, Новотроїцьке, Широкине. Двоє українських військових отримали поранення в результаті обстрілу зі стрілецької зброї позицій сил АТО неподалік Богданівки. Приблизно о 23:00 НВФ застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм по Красногорівці.

На донецькому напрямку під мінометним і гранатометним вогнем двічі опинилися українські опорні пункти поблизу Авдіївки та на шахті «Бутівка». Крім того, о 21:00 бойовики з гранатомета били по силах АТО в районі Світлодарська. В результаті цього обстрілу військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

За інформацією штабу АТО, після кожного обстрілу сепаратистів українські військовослужбовці відкривали вогонь. Як повідомляють у штабі, в бойовиків є втрати як у живій силі, так і в техніці та озброєнні.

Нагадаємо, у прифронтовій школі в зоні АТО стався вибух, є поранений.

Раніше в штабі АТО повідомили про значне зменшення збройних провокацій з боку бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: