Полторак не виключає провокацій з боку Росії

Читать на русском
Міністр оборони зазначив, що збройний конфлікт на Донбасі не є замороженим, не виключені провокації з боку РФ під надуманими приводами.

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що не можна виключати можливості збройних провокацій з боку РФ під надуманими приводами.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Збройний конфлікт на Донбасі не є замороженим. Щодня на сході країни гинуть та страждають люди. Безпосереднє управління діями бойовиків забезпечується кадровими військовими РФ. Прикладом сказаному є нещодавнє затримання Агеєва – кадрового військового ЗС країни-агресора. Викликає занепокоєння проведення російських навчань «Захід-2017». Ми не виключаємо можливості провокацій з боку РФ під надуманими приводами. За таких умов Україна змушена забезпечувати свою обороноздатність», – написав міністр.

Полторак також відзначив конструктивну роботу групи експертів та спецпредставника США в Україні Курта Волкера.

Він також наголосив на тому, що світова спільнота має справедливо та об'єктивно оцінювати події на сході України та підтримувати нас у прагненні відстояти територіальну цілісність і суверенітет.

Раніше Полторак заявив, що РФ може використовувати навчання «Захід-2017» проти будь-якої країни Європи.

Також зазначимо, що спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер виступив за якнайшвидше врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: