Арабські країни скасували половину вимог до Катару

Читать на русском
Саудівська Аравія, Бахрейн, Єгипет та ОАЕ вирішили не наполягати на виконанні Катаром усіх 13 вимог з ультимативного списку.

Саудівська Аравія, Бахрейн, Єгипет та ОАЕ вирішили не наполягати на виконанні Катаром усіх 13 вимог з ультимативного списку.

Про це дипломати з чотирьох країн повідомили на брифінгу в Нью-Йорку, інформує «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

За словами представника Саудівської Аравії в ООН Абдулли аль-Муаллімома, 5 липня на зустрічі в Каїрі арабські країни погодили шість принципів, які, на їхню думку, мають бути прийнятними для Катару.

Катар вимагатиме компенсацію через блокаду арабських країнУряд Катару повідомив про формування комітету для відшкодування збитків, які були завдані в результаті блокади чотирма арабськими країнами.

Йдеться про боротьбу з тероризмом та екстремізмом, відмову від фінансування й надання притулку терористам, припинення підбурювання до ненависті й насильства, а також утримання від втручання у внутрішні справи інших країн.

Дипломати також заявили, що намагаються вирішити конфлікт із Катаром мирним шляхом. Разом із тим арабські країни більше не вимагають закрити телеканал Al Jazeera.

Відзначається, що прийняття всіх цих принципів офіційною Дохою може дати старт зняттю блокади з Катару. Крім того, сторони зможуть разом обговорити їх виконання.

Нагадаємо, в червні чотири країни висунули Катару свої вимоги, які він відхилив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: