Чотири країни висунули свої вимоги до Катару

Читать на русском
Від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закривши усі дипломатичні посади, та вислати з країни всіх членів елітного спецпідрозділу іранської армії.

Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром, висунули Катару свої вимоги.

Копія списку вимог, що складається з 13 пунктів, потрапила до агентства Associated Press, передає «Слово і Діло».

Від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закривши усі дипломатичні посади, та вислати з країни всіх членів елітного спецпідрозділу іранської армії. Водночас Катару дозволяють продовжувати торгівлю з Іраном.

Катар має відмовитися від видачі громадянства підданим цих чотирьох країн, а також депортувати всіх колишніх громадян Саудівської Аравії, Єгипту, ОАЕ та Бахрейну. Натуралізацію Катаром своїх громадян арабські країни вважають втручанням у внутрішні справи.

Катар відмовився від російської «гуманітарки»Влада Катару відмовилася від допомоги з боку Росії, заявивши, що в цьому немає необхідності.

Від Катару зажадали видачі всіх осіб, розшукуваних в цих країнах за підозрою в тероризмі, та надання детальної інформації про фінансування Катаром опозиційних політиків за кордоном. Катар повинен розірвати всі зв'язки з організацією «Брати-мусульмани», «Хезболлою», «Аль-Каїдою» та «Ісламською державою».

Катар повинен також закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал «Аль-Джазіра». Крім того, припинити фінансування низки інших видань. Арабські країни вимагають від Дохи компенсацію, однак її точна сума у документі не вказана.

Для виконання всіх вимог країни надали Катару 10 днів.

Раніше влада Катару наголошувала, що не буде вести будь-які переговори зі своїми сусідами, доки вони не знімуть свою блокаду.

Нагадаємо, 16 червня Саудівська Аравія анонсувала список скарг до Катару.

Також зазначимо, глава Пентагону Джеймс Меттіс і міністр оборони Катару Халед бен Мухаммед аль-Атийя підписали 14 червня, угоду про закупівлю Дохою американських винищувачів F-15 на загальну суму в 12 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: