Організатори «Забігу у вишиванках» звернуться до правоохоронців щодо ініціаторів фейкового заходу

Читать на русском
У 2017 році в Києві з'явилися фейкові організатори Забігу у вишиванках, які заявили про претензії до цієї торгової марки.
Олександр Кузін і Наталя Галацан

Громадська організація «Федерація любителів спорту» звернеться до правоохоронних органів з приводу фейкових організаторів «Забігу у вишиванках».

Про це на прес-конференції заявила президент ГО Наталія Галацан, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, ця організація раніше працювала в них підрядником за гроші, а вже цьогоріч висунула претензії до організаторів цього заходу, зазначивши, що вона є власником «Забігу у вишиванках».

«Тобто поки ми готувалися до організації заходу в 2016 році, вони вже мали свій план, як зробити такий самий захід у нас, у Києві, й назвати його так само – «Забіг у вишиванках», – заявила Галацан.

Вона додала, що автором ідеї цього заходу є майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олександр Кузін, на підтвердження чого є свідоцтво на авторські права, видане «Укрпатентом». Голова ГО зазначила, що вже цього року Кузін передав ці права «Федерації любителів спорту».

«Саме свідоцтво було отримано 18 травня 2017 року. На сьогодні також подані заяви на реєстрацію торгового знаку «Забіг у вишиванках» в «Укрпатенті». Вони були подані ще в липні минулого року», – зазначила Галацан.

На думку Кузіна, фейковою організацією «Забігу у вишиванках» та заявами про володіння прав на цей захід займається генеральний директор компанії «Баядера Груп» Сергій Величко.

Крім того, Галацан зазначила, що «Федерація любителів спорту» надсилала «Топ Раннерс» лист із попередженнями й проханням не використовувати їхню назву, проте там їх проігнорували.

«Я думаю, ми будемо звертатися до органів, які допоможуть розв'язати це питання про право власності на цей захід», – додала вона.

Нагадаємо, в Києві напередодні «Забігу у вишиванках» проведуть безкоштовні тренування.

Раніше стало відомо, що в столиці до Дня Незалежності традиційно відбудеться «Забіг у вишиванках».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: