У Канаді відбудеться парад вишиванок

Читать на русском
У столиці канадської провінції Альберта, в місті Едмонтон на цьому тижні пройде парад вишиванок.
Парад вишиванок

У столиці канадської провінції Альберта, в місті Едмонтон на цьому тижні пройде парад вишиванок.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на інформацію Конгресу українців Канади.

«Відділ Конгресу українців Канади в Едмонтоні запрошує українських канадців в Альберті продемонструвати свої гарні сорочки і костюми 18 травня. Ми популяризуватимемо український одяг і традиції, показуємо красу української вишитої сорочки, яка вважається символом національної гідності», - повідомили в Конгресі.

Стало відомо, навіщо Яценюк летить в США та КанадуЕкс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк здійснить робочі візити до США і Канади у період з 15 по 19 травня.

Підкреслюється, що організатори заходу мають на меті продемонструвати «підтримку України в боротьбі з Росією».

Учасники параду пройдуть центральними вулицями міста і завершать свій марш навпроти парламенту провінції Альберта, де перед ними виступить декілька спікерів.

Відмітимо, що Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, котре покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення заходу - третій четвер травня.

Нагадаємо, що в канадському федеральному парламенті була зареєстрована петиція, яка вимагає від влади посилити санкції проти Росії.

А 11 липня 2016 року Голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв, що ВРУ найближчим часом ратифікує Угоду про вільну торгівлю з Канадою. Однак, політику так і не вдалося виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: