Києвом пройшов Мегамарш вишиванок

Читать на русском
За словами організаторів, Марш традиційно приурочено до Дня Києва. Цьогоріч він проходить під гаслом Створимо українську культуру разом.

У Києві біля Золотих воріт сьогодні, 27 травня, зібралися понад 400 людей у вишиванках на традиційний 19-й Мегамарш.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За словами організаторів, Марш традиційно приурочено до Дня Києва. Цьогоріч він проходить під гаслом «Створимо українську культуру разом!».

Три роки після виборів мера Києва: які передвиборчі обіцянки встиг виконати КличкоМіський голова Києва Віталій Кличко реалізував 41 відсоток власних передвиборчих обіцянок, іще 16 відсотків він провалив.

Розпочався марш біля Золотих воріт, де після нетривалих урочистостей сформувалася колона людей, одягнених у вишиванки. Після цього колона рушила маршрутом з вулиці Прорізної до Хрещатика, потім Європейської площі, далі - до Володимирського узвозу, завершилася хода на Трухановому острові. Тут планується виступ відомих гуртів та виконавців, зокрема «Вій», «Рутенія», «Мрія життя», «Колір ночі» тощо.

Окрім того, за планами організаторів, перед глядачами виступлять відомі поети та письменники.

Серед розважальних заходів також заплановано танцювальні майстер-класи, історичні та патріотичні доповіді, ярмарки ремісників, майстер-класи з плетіння дідухів, виготовлення виробів зі шкіри та майстер-клас з ковальства.

Завершаться урочистості Мегамаршу на Трухановому острові о 21.00 яскравим вогняним шоу.

День Києва 27.05.2017Укрінформ

Мегамарш у вишиванках - вишиванкова хода, яка щорічно з 2008 року проходить у центрі Києва два рази на рік - навесні і восени. З часом до вишиванкової ходи приєдналися й іншій міста України, а також інші країни світу. Цьогоріч Мегамарш уже відбувся у Ніжині, Татарбунарах, Черняхові Житомирської області, Японії, Чехії, а також 20 травня пройшов в Одесі, 21 травня в Черкасах, в Неаполі (Італія), 27 травня в Чернігові, 28 травня пройде в Миколаєві.

Нагадаємо, 18 травня Україна відзначає неофіційне свято, присвячене традиційному національному одягу – вишиванці.

У столиці канадської провінції Альберта, в місті Едмонтон також пройшов парад вишиванок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: