Кабмін, Верховна Рада та українці масово вбралися у вишиванки

Читать на русском

Українські політики та прості українці відзначають Всесвітній день вишиванки й публікують на своїх сторінках у соцмережах фото в національних сорочках.

Сьогодні в Україні та світі відзначають День вишиванки. Цього дня українці вдягають вишиті орнаментом сорочки та йдуть так на роботу, до університету, школи чи садочку. Історія свята тягнеться з 2006 року та є дійсно унікальною.

Всього за кілька років студентська традиція розрослася спочатку до всеукраїнських, а потім і всесвітніх масштабів. Минулого року День вишиванки підтримали майже в 50 країнах світу.

Із самого ранку українські політики, чиновники, звичайні українці та просто шанувальники української культури публікують на своїх сторінках у соцмережах фотографії, на яких вони одягнені у вишиванки. «Слово і Діло» обрало найцікавіші святкові пости.

Але не всі депутати вирішили цього дня проявити патріотизм. Нардеп від «Радикальної партії» Олексій Ленський помітив, що члени фракції «Опозиційного блоку» проігнорували свято.

Адвокат українських політв'язнів Ілля Новіков у своєму Twitter опублікував фото з хештегом #ДеньВишиванки із залу суду над українцями Клихом і Карпюком. До слова, українців визнали винними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: